Oralna rutina u ljetnim mjesecima

Ljeto nam je stiglo i radujemo se godišnjem odmoru. No, kakav nas god odmor čekao, važno je da ne zaboravimo na oralno zdravlje. Zato donosimo tri jednostavna načina kako održati zube zdravima na putovanju i u bezbrižnim, ljetnim okolnostima:

  1. Prije odlaska na godišnji odmor, posjetite svog stomatologa
    Na odmoru se želite opustiti, a zubobolja vam u tome sigurno neće pomoći. Obavite rutinski pregled prije odlaska na more kako biste izbjegli nelagode i oralne poteškoće.
  1. Ne odstupajte od svoje oralne rutine
    Odlazak na more nipošto ne znači i prestanak s redovitim četkanjem i korištenjem zubnog konca. Spakirajte svoju četkicu, pastu i konac za zube, a ako nešto od toga i zaboravite, svakako odite u nabavku čim stignete na odredište.
  1. Redovito se hidrirajte
    Na ljetnim nam vrućinama najbolje paše rashlađena voda. Osim što je ljeti posebno važno voditi računa o redovnoj hidraciji, optimalni unos vode u organizam sigurno će doprinijeti i zaštiti i čistoći vaših zubi.

Ako svoje oralno zdravlje zaštitite dok ste na godišnjem odmoru, osigurat ćete si mir i relaksaciju. Neke se stvari, međutim, ne mogu prevenirati, pa unaprijed istražite stomatološke ordinacije u vašem području da znate kome se možete javiti ako vam zatreba hitna stomatološka pomoć.