Važnost hidracije u očuvanju oralnog zdravlja i organizma

Ljetne vrućine su tu, a u zaštiti od visokih temperatura i u očuvanju oralnog zdravlja, redovna hidracija nosi glavnu ulogu. Voda je vitalni element za dobro funkcioniranje organizma – pomaže u tjelesnoj distribuciji hranjivih tvari, eliminira toksine, održava kožu u dobrom stanju i pridonosi kretanju mišića.

Voda doprinosi i dobrom zdravlju usne šupljine jer održava usta čistima. 

Pomaže u uklanjaju ostataka hrane i smanjuje mogućnost za razvoj plaka i karijesa. Održavanje usta čistima važno je za sprječavanje nakupljanja bakterija, zato je baš voda u tome najbolji partner.

Voda održava vaša usta hidriranima.

Kada pijete vodu, potičete proizvodnju sline, a slina ima vitalnu ulogu u borbi protiv bakterija u usnoj šupljini jer sadrži enzime koji pomažu razgraditi hranu i neutralizirati kiselinu. Suha usta su pogodno tlo za razvoj karijesa, što također ide u prilog redovitoj hidraciji.

Voda pomaže u borbi protiv određenih bolesti.

Loša oralna higijena može dovesti do bolesti desni, kao što su gingivitis i paradentoza. Redovito ispijanje vode može pomoći u prevenciji ovih bolesti jer se hidracijom uklanja plak koji je odgovoran za njihov razvoj.  

Dobrobiti vode su brojne. Redovna hidracija ključni je element u održavanju dobrog oralnog zdravlja. U kombinaciji s dobrom dentalnom higijenom, uravnoteženom prehranom i korištenjem proizvoda za oralnu higijenu, možete izbjeći parodontne bolesti i karijes.