fbpx

Protetika

Home / Usluge / Protetika

Protetika

Keramičke krune i mostovi

Protetika uključuje postupke kojima uljepšavamo Vaš osmjeh. Ako imate zub koji ima veliki ispun ili koji je oslabljen karijesom i ako ispun sam ne može riješiti situaciju, u obzir dolaze krunice, metalne ili bezmetalne, keramičke krunice, ovisno o situaciji u ustima i vašim željama, zahtjevima i mogućnostima. Zubne krunice se mogu preporučiti i nakon endodotskog liječenja zubi kako bi se ojačala njihova čvrstoća, ako su zubi previše istrošeni ili nakon frakture zuba. Keramičke krunice najčešće prekrivaju zub u cijelosti da bi ga zaštitila ili se stavljaju na implantate. Osim estetskih razloga, vrlo često se kruna postavlja na zub čija je kruna jako destruirana i postoji opasnost od pucanja zbog jakih žvačnih sila.

Zubni mostovi su individualni protetski nadomjestci, služe za estetsku i funkcijsku rekonstrukciju. Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa.

Mostovi se mogu postavljati na prirodne brušene zube ili na ugrađene zubne implantate kako bi njima popunili prekinuti zubnom niz.

Zubni mostovi i zubne krunice izrađeni su od keramike koja se nadodaje na lijevanu konstrukciju ili izrađena CAD/CAM tehnologijom. Zubna protetika služi nam da nadomjestimo izgubljene zube, estetski korigiramo postojeće, tj. poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitetu Vašeg života.

Samopouzdanje i kvaliteta života koju Vam donosi novi osmijeh nezamjenjivi su, a za to su savršene upravo keramičke krunice!

CAD/CAM

Zubna protetika svakako je napredovala primjenom bezmetalnih krunica. Bezmetalne zubne krune su vrhunac moderne stomatologije te u zadnjih nekoliko godina postaju standard kod visoko estetski restorativnih radova te radova u frontalnom dijelu čeljusti. Najbolje rezultate daju posebice kada se kruna postavlja na prirodni brušeni zub.

Ponosni smo na našu blisku suradnju s zubotehničkim laboratorijem koji nam omogućuje fleksibilnost i potpuno individualni pristup pacijentu.
CAD/CAM sustav koji laboratorij koristi omogućuje nam restauraciju zuba u samo jednom posjetu.

Radi se o računalnoj obradi otiska/modela i izrada protetske konstrukcije pomoću računalnog programa. Konstrukcije izrađene ovakvim načinom obrade smanjuju mogućnost ljudske pogreške, izrazito su precizne i pružaju nam mogućnost primjene materijala koji nam do sada nisu bili dostupni radi fizičkih karakteristika samih materijala.

Cirkon i E.max

Krune mogu biti izrađene od različitih materijala, a zadnjih godina se prvenstveno koriste materijali koji su čvrsti i estetski najprihvatljiviji. U našoj ordinaciji radimo prvenstveno krunice koje su Empress ili E.max keramika i cirkon. Ova dva materijala imaju skoro savršene karakteristike i najbolje su što nudi moderna stomatologija.

Empress ili E.max keramika

Empress ili E.max keramika je vrhunski materijal kojeg odlikuje vrlo dobra prozirnost. Naš je prvi izbor ukoliko se krunica postavlja na Vaše prirodne brušene zube jer ću u kombinaciji s prirodnom bijelom bojom brušenog zuba dati najprirodniji rezultat. Kruna od ovog materijala biti će dugotrajna i čvrsta, a osigurat će Vam potpuno prirodan izgled zuba.

Cirkon – Čvrstoća i biokompatibilnost su njegove apsolutno najjače karakteristike. Osim toga, pruža vrlo prirodan izgled zuba i ukoliko ste u potrazi za Vašim hollywoodskim osmijehom, ovo je materijal za Vas!

Kod navedenih keramika ne mogu se pojaviti tamni rubovi na desnima kao što je to moguće kod metal-keramike.

Mobilni radovi

Mobili radovi su svi radovi koje pacijent sam može skinuti. Najćešće govorimo o zubnim protezama. Kada u čeljusti nedostaje veći dio zuba ili svi zubi jedno od jednostavnijih rješenja je zubna proteza. Nekada proteze nisu bile najbolje rješenje, uz današnju tehnologiju mogu postat puno ugodnije i funkcionalnije, te mogu dati lijep i prirodan izgled.

Postoji više tipova i podjela zubnih proteza, a među njih spadaju mobilne parcijalne, totalne proteze, polufiksne i fiksne proteze. Potpuno bezubi pacijenti često imaju problema s nošenjem proteza. Zubni implantati su u tim slučajevima posebno zahvalni jer služe za sidrenje (učvršćivanje) proteza, pri čemu nošenje, osobito donjih proteza, postaje znatno sigurnije, ugodnije a žvakanje kvalitetnije.

Dodatna osobina je da proteze na implantatima možemo i skinuti radi čišćenja i higijene, a opet su dovoljno čvrste da ih sigurno nosimo.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak:
09.00 – 22.00
Subota:
09.00 – 22.00
Nedjelja:
closed

Pitajte doktora Luku:

  Novosti:

  O doktoru Luki

  Doktor Luka Masnić, poslije završetka Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, radi u jednoj od ponajboljih zagrebačkih ordinacija dentalne medicine. Nakon stjecanja ogromnog iskustva u području stomatološke protetike i kirurgije, otvara svoju privatnu ordinaciju.

  U težnji za daljnjim obrazovanjem i usavršavanjem, dr. Luka Masnić upisuje poslijediplomski specijalistički studij Dentalne medicine iz područja oralne kirurgije.

  Specijalizacija ima obilježje cjeloživotnog učenja liječnika stomatologa s ciljem nadopune znanja i vještina iz područja oralne kirurgije u skladu s novim spoznajama i standardima.

  Po završetku fakulteta redovito se educira na domaćim i inozemnim kongresima:

  2008. – PARODONTOLOGIJA I HIGIJENA, CURAPROX

  2009. – QUINTENSENSSE SCIENCE, ESTETSKA STOMATOLOGIJA LJUSKICE I KRUNICE

  2010. – “ANKYLOS C/X PROSTHETICS”

  – The Tissue Care Concept
  – Prosthetic Planning and Procedures with ANKYLOS C/X
  – Surgical Aspects of ANKYLOS C/X
  – Hands-On Training ANKYLOS C/X Prosthetics (Beč, Austrija)

  2011. – “KERAMIČKI RADOVI – TERAPIJSKI KONCEPT OD A DO Ž“

  Prof.dr. Alexander Gutowsky (Opatija, Hrvatska) S praktičarima otvoreno o praksi 

  2012. – “AMANNGIRRBACH – MODEL MANAGEMENT I TRAINING” (ZAGREB, HRVATSKA)

  29. i 30.11.2013 Straumann kombnirani implantološki tečaj 

  2013. – “DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA TEMPOROMANDIBULARNIH POREMEĆAJA – IZRADA UDLAGE” (ZAGREB, HRVATSKA)

  2013. – DERMAVISC – “THE THEORY AND INJECTION TECHNIQUE TRAINING COURSE FOR THE USE OF HYALURONAN”- DR. SINIŠA GLUMIČIĆ, DR. ŽELJKO ROTIM

  2014. – STOMATOLOGIJA DANAS-SPLIT

  2015. – STOMATOLOGIJA DANAS-SPLIT

  2015. – NOBEL ACTIVE TEČAJ-DR.OPHIR FROMOVICH

  2015. – 1. MEĐUNARODNI KONGRES STOMATOLOŠKOG FAKULTETA U ZAGREBU

  Preuzmite našu novu brošuru: