Dentalna protetika – sve što trebate znati

Gubitak zuba može se dogoditi zbog genetskih predispozicija, ozljede, upale desni ili karijesa, a posljedice se odražavaju i na izgled vašeg lica i na vaše zdravlje. Gubitkom zuba remeti se zubni niz, destabilizira se čeljust, narušava se oblik lica te dolazi do poteškoća kod žvakanja. 

Gubitak zuba u modernoj se stomatologiji rješava zubnim nadomjescima: najčešće implantatima, zubnim krunicama i mostovima, a nadomjestak izgubljenog zuba obavlja specijalist stomatološke protetike. 

Specijalist stomatološke protetike diplomirani je stomatolog s položenim specijalističkim studijem za zubnu protetiku. Iako se od specijalista stomatološke protetike najčešće očekuje da riješi dentalne probleme na estetskoj razini, važno je osvijestiti u kojim nam sve situacijama njegova stručna pomoć može dobro doći. 

Osim nadomjestka izgubljenog zuba, protetičari rješavaju i brojna druga pitanja. Uz oralno liječenje ozljeda, mogu nam pomoći i kod nepčanih rascjepa, poremećaja hrkanja i apneje u snu. U težim slučajevima, protetičari, naravno, rade s drugim stomatološkim stručnjacima kao dio tima za liječenje.

Dental Masnić ordinacija njeguje interdisciplinarni stomatološki pristup te pacijentima pomaže da rješenja za brojne dentalne probleme nađu na jednom mjestu. Protetika jedno je od područja našeg rada i sretni smo ako vam možemo pomoći.