Gubitak zuba – uzroci i posljedice

Za razliku od mliječnih, trajne je zube važno održavati zdravima što duže. Zubna je caklina najsnažniji i najizdržljiviji dio ljudskog tijela no, bez pažnje i brige za zube, može se trajno oštetiti. 

Do propadanja zuba može doći iz nekoliko različitih razloga. Genetske predispozicije, bolest desni uzrokovana netretiranim bakterijskim infekcijama i, u konačnici, ozljeda zuba uzroci su koji mogu dovesti do propadanja, pa i gubitka zuba.

Ako spašavanje zuba uslijed navedenih okolnosti nije moguće, gubitak zuba može dovesti i do dodatnih komplikacija. Komplikacije mogu biti štetne za generalno ljudsko zdravlje, a ovo su samo neki od problema koje nedostatak zuba može uzrokovati:

  • Kronična glavobolja
  • Problemi sa žvakanjem
  • Problemi u govoru
  • Povećan rizik od oralne infekcije koja se može proširiti na ostatak tijela

Kako bi se dodatne komplikacije do kojih može dođi u slijedu gubitka trajnog zuba uspješno izbjegle, važno je na vrijeme se posavjetovati sa stomatologom te se obratiti specijalistu stomatološke protetike. Pravilnim savjetovanjem i pravovremenim nadomjestkom zuba osigurat ćete si više od lijepog osmijeha – osigurat ćete vaše zdravlje!

Dental Masnić tim može riješiti navedene poteškoće svojim pacijentima osigurati oralno zdravlje te im vratiti osmijeh na lice.

Leave a Reply