Ljetna oralna rutina

Ljeto, more i sunce donose zabavu, a ljetni su mjeseci idealni za opuštanje i punjenje baterija. Međutim, ljetni odmor također može poremetiti vašu uobičajenu oralnu rutinu. Stoga vam donosimo tri savjeta kako ostati dosljedan dobroj oralnoj rutini i tijekom ljetnih mjeseci: 

Držite se rutine

Sunce i more nas mogu umoriti, a zabava koju nose ljetne večeri može potrajati. Zbog toga smo često u iskušenju da preskočimo važne životne navike poput četkanja zubi prije spavanja. Odolite iskušenju da preskočite četkanje i korištenje zubnog konca prije kasnog odlaska na spavanje jer ćete tako osigurati svoje oralno zdravlje i tijekom ljetnih mjeseci. 

Budite umjereni u konzumaciji slatkih pića i grickalica 

Ljetni godišnji odmori svojevrstan su bijeg od svakodnevnih navika. Stoga se unos slatkih napitaka, gaziranih sokova i koktela povećava u odnosu na uobičajene navike. Na visokim temperaturama, tijelo nam traži i više soli, pa puno češće posežemo za slanim grickalicama poput čipsa, slanih štapića ili kokica. U redu je opuštati se i u povremeno uživati u ovakvoj hrani i piću, no vodite računa da to nije jedino što konzumirate tijekom svog odmora. 

Prije odlaska na godišnji odmor, posjetite svog stomatologa

Posjet stomatologu prije odlaska na godišnji odmor pomoći će vam da se opustite jer ćete imati provjerenu informaciju da je s vašim zubima sve u redu. Ovaj pregled može biti prevencija za bilo kakve oralne komplikacije tijekom ljeta. Ako su vaši zubi zdravi, mogućnost da se nešto zakomplicira tijekom godišnjeg odmora minimalna je. Ako postoji neki oralni problem kojem se treba posvetiti, vaš će vam stomatolog to reći na vrijeme i pomoći vam da riješite tu situaciju prije odlaska na putovanje.