Ljeto i zubi – zanimljive činjenice

Budući da je naša zemlja bogata suncem, morem i razvedenom obalom, provođenje vremena na moru nije nam strano te nam je svima poznato koliko je važno zaštiti kožu od negativnog utjecaja sunčevih zraka. Rijetki se od nas, međutim, zapitaju o važnosti čuvanja zubi tijekom ljetnih dana. S obzirom na to, donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o tome kako zaštititi zube u ljetnim mjesecima. 

Za sve one koji tijekom ljeta odlaze na bazene: ne zaboravite iščetkati zube nakon plivanja u bazenima. Neki su bazeni pretjerano zasićeni klorom što može imati negativne posljedice na vaše zube. Napominjemo da je, osim četkanja, iznimno važno koristiti i konac za zube!

Hidrirajte se! Važno je imati na umu da se naša usna šupljina u ljetnim mjesecima isušuje više nego inače. Isušivanje dovodi do redukcije sline koju proizvodimo kako bi naši zubi bili zaštićeni. Neka boca vode bude vaš vjerni suputnik u ljetnim mjesecima. 

 Jedite zdravo kako biste izbjegli “napad kiseline” na svoje zube. Ako hladnjak opremite zdravim namirnicama, i vaši zubi i vaš organizam bit će vam zahvalni. O namirnicama koje pridonose zdravlju zubi već smo pisali, pa se nadamo da vam i to može poslužiti za inspiraciju. 

Za kraj imamo poseban savjet: zapamtite da otvaranje staklenih boca zubima nikada nije dobra opcija. 😉