Prednost ugradnje implantata

Posljedice koje slijede gubitkom zuba mogu biti estetske i praktične prirode. Većina nas, prilikom gubitka prednjih zubi, automatski poseže za telefonom i traži pomoć. Međutim,  kad se radi o zubu koji nije na vidljivom mjestu i naizgled ne narušava estetiku lica, često izostaje pravovremena reakcija.

Važno je naglasiti da gubitak bilo kojeg zuba dovodi do određene disfunkcije. Gubitkom samo jednog zuba dolazi do destabilizacije susjednih zubi koji gube potporu, a nedostatkom se, osim toga, mijenja i izgled lica.

Odgađanje nadomjestka zuba može dovesti do brojnih komplikacija u budućnosti, a kako bi se ovakvi problemi izbjegli, potrebno je reagirati na vrijeme.

Pritom su implantati, rješenje koje nudi napredna dentalna medicina, najbolji izbor za nadomjestak izgubljenog zuba.

Postavljaju se u čeljusnu kost i ponašaju se slično korijenu vašeg prirodnog zuba, a postupkom ugradnje implantata vaši susjedni zubi ostaju netaknuti. Implantati su proizvedeni od biokompatibilnih materijala, zbog čega ih tijelo prihvaća bez poteškoća. Ovo je rješenje idealno u slučaju gubitka jednog zuba, a osobi vraća prirodan izgled čeljusti, zdrav i lijep osmijeh te apsolutnu sigurnost prilikom žvakanja.

U slučaju gubitka zuba najvažnije je reagirati na vrijeme, posjetiti stomatologa ili specijalista te pregledom utvridti najkvalitetnije rješenje za nastalu situaciju.