Profesionalno čišćenje zubi

Čišćenje zubi rutinski je stomatološki tretman čije redovito provođenje održava zube u izvrsnom stanju. 

Poznato nam je da konzumacija nezdrave hrane s vremenom može dovesti do nastanka karijesa i problema sa zubima, ali treba imati na umu da je uravnotežena prehrana samo dio održavanja dobre oralne higijene. 

Drugi je dio pravilnog održavanja oralne higijene tretman profesionalnog čišćenja. Njime se uklanjaju bakterije, naslage i kamenac te se na lice vraća svjež i blistav osmijeh. 

Nakon klasičnog, detaljnog pregleda usne šupljine, vaš će stomatolog započeti s čišćenjem vaših zubi. Pritom će koristiti niz posebnih alata za uklanjanje naslaga i zubnog kamenca s površine zuba i između njih. U ovom trenutku se može obaviti i profesionalno čišćenje koncem te poliranje zuba kako bi se u budućnosti izbjeglo prekomjerno nakupljanje naslaga na njima. Na kraju (a i tijekom) čišćenja, moći ćete ukloniti višak sline iz usta.

Kada čišćenje završi, vaš će vam stomatolog predložiti poboljšanja u rutini oralne higijene i podijelit će s vama eventualne oralne probleme koje je potrebno riješiti na drugom pregledu. 

Redovito profesionalno čišćenje izvrstan je način da zaštitite svoje oralno zdravlje jer se njime može: 

  • spriječiti bolesti desni 
  • smanjiti neugodan zadah
  • smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa
  • smanjiti rizik od karijesa