fbpx

Kirurgija

Home / Usluge / Kirurgija

Kirurgija

Implantanti

Endoret® (PRGF)

Kako bismo osigurali najbolje moguće rezultate za sve kirurške zahvate koristimo PRGF tehnologiju, patentiranu od strane BTI-a. Cilj regenerativne medicine je korištenje resursa iz vlastitog tijela za regeneraciju tkiva i oporavak oštećenih funkcija.

Zbog izvrsnih rezultata u liječenju, velik broj javnih osoba i vrhunskih sportaša i sportašica se okrenuli su se tehnologiji Endoret® s ciljem poboljšanja oporavka od ozljede ili operacije u što kraćem vremenu.

Što je to Endoret(PRGF ) tehnologija?

To je biomedicinska tehnologija koja iz minimalnog volumena krvi pacijenta, omogućuje izolaciju i koncentraciju faktora rasta i drugih proteina koji su odgovornih za obnovu i regeneraciju tkiva koja će se koristiti u liječenju. Kroz navedeno, primjena Endoret® potiče, ubrzava i poboljšava proces popravka oštećenog tkiva tijekom ozljede.

Endoret® je najnapredniji autologni sustav za dobivanje plazme bogate trombocitima i potvrđena je i njegova učinkovitost u poticanju i ubrzavanju regeneracije tkiva, kao i za biološku sigurnost. Objavljen je u preko stotinu znanstvenih radova u specijaliziranim časopisima i predstavljen je na brojnim nacionalnim i međunarodnim kongresima.

Terapeutske formulacije

Velika svestranost povećava terapeutske mogućnosti ove biomedicinske tehnologije i omogućuje prilagođena klinička rješenja.

Nakon zahvata pridržavati se uputa koje ste dobili (možete ih skinuti i ovdje).

Podizanje sinusa

Nažalost, prilikom gubitka zuba dolazi i do atrofije kosti, tj. gubitka njenog volumena. Pa ponekad nemamo dovoljno kosti za ugradnju implantata u tom slučaju pristupamo postupaku dizanja sinusa. Postupak je moguće izvesti jedino u gornjoj čeljusti.

Vrlo jednostavan i sastoji se od pomicanja dna membrane sinusa. Uspijesi sinus lifta-znatno su poboljšani uz PRGF-tehnologiju koju koristimo.Hoće li se implantat staviti odmah s podizanjem sinusa ili naknadno ovisi o volumenu postojeće kosti.
Sam proces, iako zvuči komplicirano i bolno, ipak vrlo je jednostavan i provodi se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan. Nakon zahvata bitno je pridržavati se uputa koje ste dobili a možete ih skinuti i ovdje.

Alveotomije

Za rutinske ekstrakcije zubi koriste se instrumenti u obliku poluga i kliješta. Međutim, zub ili dio korijena zuba može biti smješten dublje u kosti zbog čega nije dostupan izravnom vađenju. To može biti slučaj kod jako zavijenih korjenova čiji dijelovi tijekom vađenja puknu te kod retiniranih ili impaktiranih zubi, najčešće mislimo na komplicirano vađenje umnjaka. Da bi se takav korijen ili zub izvadio, potrebno je kirurškim putem izraditi otvor na kosti kojim će se osigurati pristup za ekstrakciju.Zahvat se provodi u lokalnoj anesteziji, a kroz načinjeni otvor u kosti vadi se zaostali korijen ili retinirani zub, a po završetku operacije rana se pokrije zubnim mesom koja se potom sašije. Rana cijeli u roku od tjedan dana, nakon čega se skidaju šavovi, a kost se spontano regenerira tako da nakon nekoliko mjeseci ispuni načinjeni defekt.
Sam proces, iako zvuči komplicirano i bolno, ipak vrlo je jednostavan i provodi se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan.
Nakon zahvata važno je pridržavati se uputa koje ste dobili, a možete ih skinuti i ovdje.

Apikotomija

Ukoliko na vrhu korijena zuba postoji proces koji nije moguće konzervetivno izlječiti ili ukoliko je uspješno proveden endodontski tretman a proces recidivira, tj. vrati se opet poslje nekog vremena, potrebna je operacija zuba, odnosno potrebno je proces kirurški odstraniti. Resekcija (apikotomija) se planira na osnovu rendgenskog snimka, koji je obavezno uraditi prije operacije zuba. Specijalnim svrdlima odstranjuje se vrh korjena zuba ,otprilike jedna trećina ukupne dužine korena zuba i prostor oko vrha korjena, gdje se nalazi proces kiretira „do u zdravo“. To znači da se cjelokupna patološka formacija (bilo da je u pitanju granulom, cista ili periapikalna infekcija) potpuno uklanja i da ostaje zdrava kost. Da bi se zub u potpunosti zatvorio sa obje strane i sprječio recidiv patološkog procesa potrebno je prije endodontski napuniti kanal zuba.

Sam proces,iako zvuči komplicirano i bolno, ipak vrlo je jednostavan i provodi se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan. Nakon zahvata bitno je pridržavati se uputa koje ste dobili a možete ih skinuti i ovdje.

All on four

Što je to?
Danas definitivno revolucionarni način koji omogućava pacijentu da u roku od 24h ima nove zube. Potrebno je ugraditi 4 implantata koje se odmah opterećuju privremenim protezama. Nakon 6 mjeseci pacijent dobiva trajni rad. Sam zahvat se provodi u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan.

Tko može dobiti All on four sustav?
Pacijenti koji su dugo bezubi i kao posljedica toga je došlo do atrofije kosti u stražnjoj regiji. Implantati se ugrađuju u regiji između pretkutnjaka s jedne strane i pretkutnjaka s druge strane.

Koja je razlika u odnosu na klasičnu protezu?
Sam sustav je vezan za protezu ali za razliku od klasične proteze, proteza u All on 4 je fiksirana na implantatima i na taj način nema pomicanja ili neugodnih situacija ispadanja proteze priliko govora ili jela. U gornjoj čeljusti je u potpunosti slobodno nepce za razliku od klasičnih proteza kod kojih je u potpunosti prekriven akrilatnom pločom.

Nakon zahvata pridržavati se uputa koje ste dobili (možete ih skinuti i ovdje).

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak:
09.00 – 22.00
Subota:
09.00 – 22.00
Nedjelja:
closed

Pitajte doktora Luku:

  Novosti:

  O doktoru Luki

  Doktor Luka Masnić, poslije završetka Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, radi u jednoj od ponajboljih zagrebačkih ordinacija dentalne medicine. Nakon stjecanja ogromnog iskustva u području stomatološke protetike i kirurgije, otvara svoju privatnu ordinaciju.

  U težnji za daljnjim obrazovanjem i usavršavanjem, dr. Luka Masnić upisuje poslijediplomski specijalistički studij Dentalne medicine iz područja oralne kirurgije.

  Specijalizacija ima obilježje cjeloživotnog učenja liječnika stomatologa s ciljem nadopune znanja i vještina iz područja oralne kirurgije u skladu s novim spoznajama i standardima.

  Po završetku fakulteta redovito se educira na domaćim i inozemnim kongresima:

  2008. – PARODONTOLOGIJA I HIGIJENA, CURAPROX

  2009. – QUINTENSENSSE SCIENCE, ESTETSKA STOMATOLOGIJA LJUSKICE I KRUNICE

  2010. – “ANKYLOS C/X PROSTHETICS”

  – The Tissue Care Concept
  – Prosthetic Planning and Procedures with ANKYLOS C/X
  – Surgical Aspects of ANKYLOS C/X
  – Hands-On Training ANKYLOS C/X Prosthetics (Beč, Austrija)

  2011. – “KERAMIČKI RADOVI – TERAPIJSKI KONCEPT OD A DO Ž“

  Prof.dr. Alexander Gutowsky (Opatija, Hrvatska) S praktičarima otvoreno o praksi 

  2012. – “AMANNGIRRBACH – MODEL MANAGEMENT I TRAINING” (ZAGREB, HRVATSKA)

  29. i 30.11.2013 Straumann kombnirani implantološki tečaj 

  2013. – “DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA TEMPOROMANDIBULARNIH POREMEĆAJA – IZRADA UDLAGE” (ZAGREB, HRVATSKA)

  2013. – DERMAVISC – “THE THEORY AND INJECTION TECHNIQUE TRAINING COURSE FOR THE USE OF HYALURONAN”- DR. SINIŠA GLUMIČIĆ, DR. ŽELJKO ROTIM

  2014. – STOMATOLOGIJA DANAS-SPLIT

  2015. – STOMATOLOGIJA DANAS-SPLIT

  2015. – NOBEL ACTIVE TEČAJ-DR.OPHIR FROMOVICH

  2015. – 1. MEĐUNARODNI KONGRES STOMATOLOŠKOG FAKULTETA U ZAGREBU

  Preuzmite našu novu brošuru: